söndag 2 augusti 2009

2 flugor i en smäll.......


Vad roligt det är när man har en träningskompis som man kan träna lydnad och vallning med.
Vi bjöd upp Catarina med Roy och Elsa för lite lydnads och vallträning här i "skogen".
Troll var lite ringrostig första dagen, då det gått några veckor sedan vi tränat lydnad. Men dag 2 var vi tillbaka till den fina attityden och detaljerna. Visst kan det bli bättre, men tränar man aldrig så får man räkna med lite missar här och där. Nu vet vi vad vi behöver lägga krut på för att kunna starta 3:an under hösten. All träning är färskvara måste man komma ihåg.
Även Vanja fick vara med första dagen. Vilken lycklig hund som verkligen kan momenten, fast hon sällan tränar. Visst är det lite små detaljer som fattas för att det ska vara 10:an, men ack så roligt hon hade.
Vallningen började med lite turbolens, då 4 st får la bena på ryggen och stack ut på vägen i full fart. Tjoho, där försvann dom, tänkte jag. Catarina och Roy låg lite före oss på vägen och såg att dom försvann i full fart mot nästa granne. Skickade iväg Troll framåt, som till slut hittade fåren bakom grannens hus ca 500 m från våran gård. Till slut var vi tillbaka uppe på våran vallningsäng med alla fåren och 2 trötta hundar. Lite vila och sedan fick vi till ett mkt bra vallpass. Även dag 2 blev ett vallpass med träning i drag och delningsträning. Som ni förstår så är det ganska mkt fart på fåren, men så länge hunden har kontroll så är dsom mkt styrbara, men det lilla minsta hunden släpper kontrollen hittar fåren på egna ideér.
Blev även lite god grillad mat med gott vin. Grillmästaren Peter stog ute i regnet och grillade.
Igår hann jag med 3 st vallpass. Har fått i läxa av Catarina att visslorna nu måste sitta. Usch, vad det är jobbigt att vissla när man kan ge röstkommandon. Men, men en vacker dag kommer jag oxå att vissla så där snyggt som ni andra gör.......
Tiden går otroligt fort när man har roligt, endast 2 veckor kvar tills jag börjar jobba.......

4 kommentarer:

  1. Vilken lyx med en grillmästare i regnet :)ni var säkert värda det,kan riktigt se er träna & ha de trevligt där i skogen hos dig.Ja,lydnaden är verkligen en färskvara om man vill få dom höga poängen & vem vill inte det,du har väl anmält er till någon 3:a nu i höst.
    Lycka till på valltävlingarna som nu står på tur,vi hejar på er.
    Kram från oss

    SvaraRadera
  2. Kerstin o. Laerke3 augusti 2009 kl. 19:17

    Laerke hälsar att hon saknar sin kompis Vanja och håller tassarna för en comeback!

    SvaraRadera
  3. Verkar varit ena riktiga höjdar dagar.
    Har just varit och byggt om lite i hagen till torsdag. Ni är sååå välkomna. Vi ses. /Heléne o Lexa

    SvaraRadera
  4. Ja, nu är det snart dags att komma tillbaka till verkligheten!!
    Usch, man börjar få "jobbångest", men vi får NJUTA av de sista semesterdagarna. Nu ska jag iväg och träna med Kerstin.......KRAM SUSY

    SvaraRadera