lördag 12 september 2009

Hektisk vecka med sjukdom....


När man minst har tid att bli sjuk, så självklart hoppar förkylningen på en.


Nu är det bara en vecka kvar till unghundscupen. Ska bli så roligt att åka och titta på alla dom "stora", som verkligen kan det här med vallningen. Tror säker att jag kommer att lära mig otroligt mkt bara genom att sitta och titta på alla andra.
Men självklart ska även Troll och jag stå vid stolpen, och sedan göra vårat bästa. Vi har start nr 30. Skönt då kan man sitta lugnt och titta på många förare och hundar.

unghundscupen går i IK2, och den klassen har vi aldrig startat, så bara det blir en stor nyhet för oss.
Ja, ja någon gång ska vara den första, och varför inte göra det på en tävling man blivit inkvald till....

Sanna Engborg var så snäll och lät oss komma till henne och träna långa hämt. Det först var på ca 350m, ett högerhämt som gick suveränt bra. Vänster hämten blir Troll för vid och lite tveksam, och därmed stanna kort när han väl ser fåren igen. Kom på att om jag bara "pyschade" så gör han en bra utgång, och går hela vägen även på vänster hämten.
Tack Sanna för att vi fick komma....

Har även haft långväga kursdeltagare från Sundsvall, som kom ner och ville ha lite uppföljning på sin träning. Lite skäll fick dom allt, då dom slarvat lite grann. Men även många saker hade blivit så mkt bättre än förra gången vi sågs.

Som det ser ut nu på anmälningslistan till FÅRFORCUP så kommer vi med, anmälan går ut idag. Fårforcup är inte en vanlig tävlingsbana, utan är en lite mer praktisk och större flock får. Man ska hämta 2 flockar med 15 får i vardera flock, så med andra ord ska man fråndriva 30 får, och dela/sortera innan man tar in dom i fållan.

Nu är vi påväg och ska hämta lite tackor, har tänkt ha ca 10 träningsfår under vintern.

Ha en bra helg!



3 kommentarer:

  1. Ja men så är det väl jämnt, man blir sjuk när man absolut inte får blir det!
    Ha en trevlig helg!

    SvaraRadera
  2. Heja,Heja !
    Om det inte hade varit så jä.....långt,hade jag så gärna velat varit där på plats med er & hejat :)
    Tror det blir en grymt härlig upplevelse & gissar att du & Troll fixar det på bästa sätt,vilka erfarenheter ni får,du måste sen berätta ALLT i detalj :)
    Kram & Lycka till

    SvaraRadera
  3. Stort stort lycka till.
    Rackarns vad ni är bra.Hoppas att förskylningenlägger sig.
    Kram Anette och Dido

    SvaraRadera