måndag 13 juli 2009

Var börjar jag???

Förra veckan började med ett tävlingslydnadsläger i 3 dagar. Det kom 5 deltagare med sina hundar som bodde här under lägret. Alla var mottagliga för tips och råd för att komma vidare i sin träning.
Det är sådana läger/kurser som gör att det är så roligt att fortsätta med undervisning. Man blir själv full av energi att träna sina egna hundar.
Det blev fin utveckling på förarna och hundarna när dom fick verktyg att jobba med som tex vikten av belöning eller hur man belönar och var man belönar.
Även hur viktigt det är hur relationen i vardagen är, för att kunna få ett samarbete i tävlingslydnaden pratade vi mkt om. Även prat om vilken aktivitet vi vill ha hunden i vid träning/arbete. Sammanfattningsvis var det ett mkt trevligt gäng som jag hoppas fortsätter utvecklas med sina hundar.

Onsdag kväll kom Susy med Tara och Imma samt Lena med Gubben upp hit. Vi hade mysiga dagar med mkt regn. Men vad gör det när man kan träna hund äta god mat dricka gott vin och snacka massa hund. Susy hade med sig sin nya stjärna Imma, det kommer med all säkerhet att bli mkt bra, då dom redan efter knappt 3 veckor fått ett fint samarbete. Lenas Gubben var i sitt rätta element med full av fart och energi. Ser så härligt ut när dom jobbar tillsammans. Även Lenas lilla Spot var en trevlig kille med mkt lek, som även bjuder upp till att vilja jobba. Susy fick lite bassning av mig och Lena för alla sina DK som hon har i Fri Följet. Tack tjejer för några trevliga dagar här i skogen.

Lördag morgon kl 05,00 upp för färd mot Vaggeryd och 2 dagars valltävling med Troll. Catarina med Roy och jag samåkte. När vi kom fram och började till på dom som startade tidigt insåg vi att det här kommer inte bli lätt. Otroligt stort drag åt höger på framdrivning. Många förare tappade fåren eller blev diskade. Inte blev man mindre nervös av att se på dom svårigheterna.
Ja, ja bara att fokusera och ha en ordentlig plan. När Troll och jag startade var det massa strul med fåren när dom skulle ställas ut, då flocken splittrades och fåren stack. Lång väntan vid stolpen innan jag kunde skicka på hämtet.
Skickade vänster, snygg utgång, men sedan ville fåren sticka höger på upptaget, så där tappade vi linjen och missade grindarna, men redde upp det hela med att komma in på linjen igen innan stolpen skulle rundas. Vi fick till en super fin fråndrivning, lite strul vid fållan då en av tackorna betämmt sig för att attackera Troll. Hon tog sats 2 gånger och hoppade mot honom utan att han utmande henne. Coola Troll väntade ut henne, så hon kände att det inte var någon ideé att fortsätta. Strul vi delningen men fick till slut till det. Jag är verkligen supernöjd med mitt lilla super Troll. Totalt en 9:e plats av 35 startande. Även Catarinas Roy gjorde en mkt bra runda, med den bästa fråndrivningen jag sett honom göra, Roy´s hämt är verkligen hans bästa sida. Tyvärr blev det strul vid delningen så tiden tog slut.

Söndagen hade dom byggt om banan för att minimera draget till höger, men istället blev det ett otroligt drag på crossen, där många tappade fåren. Av totalt 35 startande var det 14 som bröt eller blev diskade.
Vårat hämt med framdrivningen blev mkt bättre idag, men Troll var lite olydig när jag skulle göra en vänster flank då han inte vill släppa draget till höger, men efter lite tillsägelse öppnade han upp skallen. Första fråndrivning lugnt och snyggt, crossen kontakt med fåren hela tiden men kände att det fanns risk att tappa dom, gjorde en fuling och skickade upp och stoppade fåren inna grindarna och sedan in på linjen igen och genom grindarna för att sedan vända upp på framdrivningslinjen. Yes, vi kom igenom hela banan med 76 p och även denna dag en 9:e plats.
Jag är verkligen supernöjd med helgens tävling där det var många svårigheter.

Hann även köra en privatträning med Hanna-Kakan som kom ända till Vaggeryd från Västervik för att få lite tips och ideér om hur dom ska komma vidare i sin träning. Trevlig individ det lilla Kakmonstret.

Nu laddar vi om med att Jennie-Knut och Eva-Ellie kommer upp hit för 2 dagars träning, då dom inte har tålamod att vänta tills jag kommer hem i augusti.

5 kommentarer:

  1. Grattis till fin fina prestationer på valltävlingarna!

    SvaraRadera
  2. Härliga Troll visade verkligen i helgen vad han kan.GRATTIS :)
    Men utan dig Monica hade det nog inte blivit detsamma :) Ni är duktiga ihop.
    Kram från oss

    SvaraRadera
  3. Kerstin o. Laerke14 juli 2009 kl. 15:03

    GRATTIS till fina resultat! Det verkar grymt svårt det där med vallning...

    Hoppas ni har det bra på landet! Laerke hälsar till sin favorit Peter.

    SvaraRadera
  4. Grattis till att genomföra en så svår tävling så galant! När förhållandena är så svåra måste hunden verkligen lita på sin förare och vice versa. Superbra gjort!
    Meril

    SvaraRadera
  5. Tack för inlägget i min blogg! Ska försöka komma och kolla på er den 25 juli. Har aldrig varit på nån valltävling så det skulle vara intressant och se hur det går till.
    Ha det gott!

    SvaraRadera