onsdag 22 juli 2009

En dag på Udden

Troll
Roy
Ringo

Igår var Catarina-Roy, Jenny-Ringo och jag med Troll på pensionat Uddens träningsbana. Man kan hyra får och träningshage för 150:- per hund och dag. Bra tillfälle att träna på nya marker och nya får. Dom hade en grupp med pälsfår som rörde sig bra, och var mkt lätt styrda för hunden.


Vi börjde med att vi alla körde en bana. Vi hjälpte varandra med att ställa ut fåren, mkt bra träning att bara hålla får och sedan kunna släppa fåren när hämthunden kommer och tar fåren.


Vi tränade även på att hunden ska jobba på flocken som vi jobbar på och inte dom som står i en fålla mitt på banan.


Jag utsatte Troll rejält, då han fick fösa fåren runt i en fyrkant, ochh komma närmare och närmare fåren i fållan. Troll är verkligen en stjärna på att hålla fåren som vi jobbar på. Han lägger sig fint i draget och är mkt öppen i huvudet när jag vill att han ska släppa draget för att gå en liten flank för att kunna styra fåren på linjen. Super bra träning.

Troll fick även fösa iväg fåren utan att jag styrde, kollade av om han vill hämta dom eller fösa iväg dom från mig. Han föser iväg dom utan problem. Kollade även av om han gick att styra på långt håll i fösning, när han fått gå iväg med dom självständigt. Även här öppen och fin i huvudet.
Ringo har så härlig mjuk stil, naturliga fina mjuka flanker, en otrolig utveckling ser man att han gjort nu under våren/sommaren. Nu håller vi tummarna för att dom klarar VP på tisdag.
Roy som är en hämthund till naturen, har fått en stor självsäkerhet i fråndrivningen som inte funnits förrut. Även hans stil har förändrats. Igår visade han även utvecklingen i att kunna hålla fåren i draget, när Catarina gick runt med fåren och han fick driva runt fållan som det stog får i.
Vi hade otroligt bra träningsväder, då det var lite regn-blåst-moln, men mest uppehåll.


Sammanfattningsvis en mkt bra träningsdag med trevliga träningskompisar och mkt givande träning.

3 kommentarer:

  1. Låter ju väldigt praktiskt att kunna hyra får för en dag! Hur har det gått med din fot?
    HA DET BRA!

    SvaraRadera
  2. Låter som ett bra genrep inför helgen........

    Massor av Lycka Till på Tävlingarna!!

    KRAM SUSY

    SvaraRadera
  3. Kerstin o. Laerke23 juli 2009 kl. 21:34

    Åh, vad är det jag hör (ser) - tävlngar i helgen?! Lycka till, vi hållet tummar och tassar!!

    SvaraRadera