onsdag 1 juli 2009

"Morgonstund har guld i mun"

Mån och tisdag denna vecka skulle vi Anne-Tonic och Sofia-Tia, jag-Troll på heldagskurs i vallning hos Peter N, men i denna hetta går det inte att träna hela dagarna. Varken vi människor, hundarna eller fåren mår bra av vara igång hela dagarna.
Vi bestämde istället att vi skulle köra mellan kl 07.00-11.00 båda dagarna. Så med andra ord vara det bara att stiga upp kl 05.00 för färd mot Skinnskatteberg. Vad gör man inte för lite vallning....

Måndagen började vi med att gå in i 25:an och snygga till attityden, jag hade sett vissa saker som jag inte ville släppa igenom. Svårt att ta igenom det hemma på mina galna får som inte står stilla en sekund. Fick till att Troll släppte bra, här gäller det att vara konsekvent hela tiden, som med allt annat. Tränade även på att Troll inte fick vända fåren till mig, började lägga till ett förbud, när han ville vända fåren mot mig.
Vi tränade även långa fösningar på linjer, som inte var det lättaste då en av grindarna låg i draget hem till dom andra fåren. I mellan passen fick Troll bada i den urgrävda ån som Peter har i fårhagen.
8:a damerna väntar på ett arbetspass
Troll föser "tröga" texlar

Tia i full fart i det höga gräset

Tisdagen upp tidig morgon och iväg till Skinnskatteberg igen, är man galen eller halvtokig som ger sig iväg så tidigt när man har semester.
Värmde upp i 25:an, och det vi tränat på dagen innan satt kvar. Vad otroligt noga man måste vara hela tiden och inte släppa igenom vissa brister, som i det hela kan bli ett jätte problem.
Efter det tränade vi långa hämt, där vi stog uppe i en backe så hundarna såg fåren men sedan på utgången försvann fåren ur sikte för hunden. Troll gjorde jätte fina hämt med bra utgång och mkt bra upptag. Roligt att se att han fått en ny säkerhet när han ska hämta fåren men inte ser dom.
Även fösningsträning och avslut med ett dolt långt hämt på en annan plats i hagen.


Två bra dagar med många nya tips och övningar.
Även mkt bad har det blivit för hundarna. Båda två älskar att simma, kan simma hur länge som helst utan något mål. Här behöver man inget stöd från sin matte inte....


Laddar för nästa veckas lydnadsläger som börjar på måndag. Hoppas på lite svalar väder.


Nu hör jag åskan, hoppas det kommer lite regn och rensar upp luften.
Ha en bra vecka!

1 kommentar:

  1. Låter som om ni haft ur bra träning trots tidig uppgång och värme. Kul! Vi ses på fredag.
    PS. Lägger in en länk till dig. Hoppas det är ok. DS.

    SvaraRadera