onsdag 16 april 2008

Träning på brukshundsklubben + spårkurs

Vi tränar inte alltid på någon brukshundklubb, så idag begav vi oss till Stockhoms Södra.
Bra att träna på planen vid agilityplanen. Fin störning från alla skällande agilityhundar. Passade på att träna platsliggning med helt okända hundar. Det lilla Trollet låg som en prins med huvudet ner hela 5 minuter.

Kan ni tänka er att i dag hade rutan kommit tillbaka till det lilla hjärnkontoret. Började idag med att ställa Troll i rutan. Svårt att hinna kommendera i tid, så att han hamnar i rutan eftersom han har sån fart. Det gäller att lära sig på vilket avstånd kommandot ska ropas. Hade samma svårighet med Vanja.

Tränade fällknivstekniken från stå-ligg på lite längre avstånd, har även börjat lägga in stå-sitt-stå-ligg. Hörde att det vara några som väldigt avundsjuka på Trolls teknik i fjärren. Har jag lyckats lära Vanja en 10 mässig fjärr, så ska jag väl klara av att lära Troll det oxå.

Tränade hoppapport, fin fart ut, bra gripande, fin fart in.. vad mer kan man säga.

Efter att jag höjt attityden har jag fått en lätt trängning i fria följet, ja, ja alltid är det något. Inte hela världen, lätt att åtgärda med små detaljträningar.

Nu sak vi iväg och titta på lydnadstävlingar, bra sätt att miljöträna tills det är dax för oss att komma ut på tävlingsbanan. Kanske någon gång detta år.....=)))

Även igår hade jag en spårkurs. Härligt att se dessa arbetande hundar. Från att inte fatta ett dugg över vad dom gör i skogen. Till att börja spårarbeta intensivt. Även se vilka svårigheter som kan dyka upp för dom som redan spårat lite. Troll fick vara med och vara skogstroll hund.....

Jippi, Jippi i morgon är det vallkurs, ska även på en extra träning för Sanna på fredag.
På lördag är vi hembjudan till Anette på en valldag och hemgjord pizza. Tusen tack Anette, vi längtar till lördagen......
Glöm inte att gå in på Anettes hemsida och titta på hennes målade tavlor. http://www.hundtavlor.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar