söndag 8 mars 2009

Härligt kursgäng

Kurs gång nr.3 hos Marie i Skultuna. Vi skulle träffas vid Ica i Skultuna kl 8,30, Jenny, jag och Peter N dök upp på utsatt tid, men Lena fattades. Ringde Lena, som var vid en nedlagda Ica butiken i Surahammar. Ja, ja Skultuna och Surahammar är ju nästan lika. Som tur är, så ligger Surahammar och Skultuna ganska nära varandra. Vi väntande in Lena hemma hos Marie innan vi började köra igång med fösning på rak linje efter koner i drag. Super nyttig övning, både för oss och hundarna.
Marie´s fina påfågel


Snö dykande katt
VÅÅÅÅÅÅÅÅR!!!!
Näst på schemat var maltezerkorset, förra gången vi tränada det hos Anne-Charlotte ville inte fåren gå in, bara klistra vi oss förare. Denna gång var det tvärt om, gärna gå in men lika snabbt ut i något hål, och sedan springa tillbaka i ett annat hål av sig själva.
Själv tränade jag på att Troll ska jobba på en linje långt ut från fåren, och göra snygga rörelser. Alla har vi olika problem i korset. Ett så himla härligt kursgäng som verkligen bjuder på sig själva med glimten i ögat. Alla hundarna är så olika, som gör att man lär sig otroligt mkt av att bara sitt och titta.
Roy och Troll som inte märkte att dom hade en killkompis vid sin sida
Vad gör dom...
Efter lunch var det delning som gällde, målet var att fånga upp fåren mellan oss och hunden, och sedan hålla fåren nerviga mellan hunden och oss. Rörliga var dom och samtidigt flock sammansatta. Mitt mål vara att Troll skulle jobba med snygga rörelser på linjen eller ut från linjen, inte in mot djuren. Troll gör fina korta rörelser åt höger/vänster, söker sig inte in mot fåren.
Jennys delningsdans

Rör på er......
Marie lyckades nästan med delningen
Koncentrerade Catarina
Undra om Lena varit hockeyspelare i sitt förra liv...
Bra stamp teknik, med en lyckad delning av Lena
Tränade att fösa i en åtta i drag, inte det lättaste att både titta på djuren och lita på att hunden rör sig rätt, men otroligt nyttigt.
Dagen avlutades med ett dolt hämt genom 2 hagar. Vi stog på en kulle i en hage och skulle skicka hunden höger för att sedan stoppa och hunden skulle gå rakt fram genom ett grindhål för att komma igenom nästa grindhål till hagen där fåren stog. Vid det grinshålet skulle vi skicka höger, för att hämta fåren och sedan driva fåren på en raklinje till första grindhålet och sedan igenom grinden till nästa hagen. Här gäller det verkligen att hunden litar på oss förare att det finns får långt där borta.
En mkt givande kursdag, med många nya Aha-upplevelser i vallningens tecken.
Tack Marie för din gästvänlighet, lån av får och en supergod fisk/skaldjurssopppa som lunch.

Ha en bra vecka!

2 kommentarer:

  1. Håller med dig,vilket roligt vallgäng vi är.Sorry Monika men någon hockeyspelare har jag inte varit,ha,ha.....du lyckas verkligen fånga härliga bilder.
    Gårdagen var helt fantastiskt lärorik & rolig,längtar tills nästa gång i Borås...........Nej skojar bara,vi ses i Bråfors.
    Kram från oss

    SvaraRadera
  2. Vilken kul kurs ni verkar ha! Om jag hade vetat att ni var så nära mig så hade jag kommit och tittat! Kul att läsa om vad ni har för er.

    SvaraRadera