måndag 1 september 2008

Här händer det saker

I fredags var vi i Hedemora (Ivarshyttan) och vallade hela dagen. Vilket lyx, när man kom dit var det 16s gotlandsfår utställda i hagen, utedass för dagens toabesök, samt fika/grillplats under en paviljong. Det fanns en 25:a, grindar till fålla eller maltezerkors och fösningsgrindar. Vilket landskap, kuperat med en härlig utsikt över gårdarna. Fåren var bra för vårat ändamål. Tränade hämt, eftersom Troll haft lite låsning i utgången av hämtet. Tror att jag kommit på problemet, när fåren står stilla och någon annan har kontrollen på dom, blir troll osäker. Som vanligt vill han säkert ha full kontroll själv på det han gör. Bara att träna på. Härlig hage att träna fösning i, upp och ner för kullar. Vi föste och föste och föste. Provade även maltezerkorset en gång. Med lite nybörjar tur lyckades vi få i fåren.

Anne och William matar våra får

Vi som fått stränga order från Anne, om att inte mata eller klappa fåren. Vad gör hon själv....?? Bildbevis finns....
Ja, igår hämtade vi våra nya får från Sanna på Torö. Det blev 4 st tacklamm och 3 st äldre tackor. Dom är rörliga, men inte hysteriska när dom ser en hund. Nu är det upp till oss att forsätta ha dom rörliga. Försöka att inte valla sönder dom. Vi har fått tag på ett helt underbart ställe med ett litet fårhus och en bra träningshage. Har även tillgång till 10 hektar inhägnad mark som är både vall och skog. Suveränt att träna dolda och synliga hämt på denna mark. Lite flyt ska man ha.

Troll med sina nya får
Fållträning


I helgen har Peter och jag varit på landet, vi tog en runda i svampskogen, hittade ca 12-15 kg gula kantareller. Har aldrig någonsin hittat så mkt svamp.
Nu blir det valla av i veckan. På söndag åker jag och Anne till Peter i Skinnskatteberg på en tränings eftermiddag.
Ha en bra vecka!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar