söndag 14 september 2008

Helgen slut igen

Helgerna springer iväg allt för fort.
Fredag eftermiddag var jag på Stockhoms Södra och testade 3:an och Elit banan inför lördagens lydnadstävlingar som jag var tävlingsledare på.
Passade även på att träna den lilla Troll ungen. Han är för rolig att träna, riktigt jävlig precis som jag vill ha honom. Vi har lagt mkt krut på vittringen nu, så det momentet blir klart någon gång. Fjärren gjorde han mkt bra, har slutat gissa på skiftena.
Åkte sedan en sväng till fåren, körde ett kort vallpass. Lugn och fin, fortsatte att utveckla läxan vi fått från Peter. Använder nu 2 olika höger och vänster kommandon, för olika sorters flankeringar.
Lördagen, tävlingsledare för 3:an och Elit, tyvärr var det bara 1 startande i Eliten och 4 i 3:an. Min kompis Anette med Dido startade 3:an. Dido tyckte att jag var jätte konstig som inte tittade åt henne.
Tränade med Kerstin efter tävlingen, vi har inte träffats sedan innan semestern. Det är så härligt med Kerstin och Learke, hon har verklig en plan på allt hon gör i alla momenten.
Troll var lite små busig, tjuvade vid apporteringen, visste inte vad stå var i inkallningen. Det är sånt som händer när man har ett litet Troll.
Sedan blev det en sväng till fåren, körde även denna dag ett kort vallpass. Lugn och fin fösning, känns som attityden och lugnet börjar bli bättre i fösningen.
Idag åkte vi en sväng till Tyresö BK, och tittade på deras lydnadstävlingar. Passade på att träna där med Troll. Härlig fin attityd, men idag visste han inte vad ligg var i inkallningen. En vacker dag så kan han alla skiftena i inkallningen. Troll blir lite smågalen och vill visa upp sig på nya platser. ROLIGT! Vi avslutade med en fin inkallning med alla skiftena snabbt och rätt.
Även idag lite vallträning, vi fortsätter träna på fösningen, långa korta flanker samt ur balans. Troll är så fin i fårhagen. Det var inte så länge sedan han bara röjde bland fåren och jag inte fattade något. Nu "vallar" vi.

Tänk vi har tränat lydnad i 3 dagar på raden, det kanske blir en till lydnads start innan året är slut.

Måndag morgon börjar arbetet igen......

2 kommentarer:

  1. Hej Monica.
    Kul att du var tävlingsledare i lördags.Dido blev lite paff hehehehe.Det är så roligt att läsa i din blogg om vallningen.Ni har ju blivit så himla duktiga !!!!!!
    Efter den 5 oktober lägger jag ner lydnaden ( kanske inte helt)i några månader och ger mig på vallningen igen.Det har inte blivit så mycke av den varan. Så kan det bli ibland.Vi ses Kram anette

    SvaraRadera
  2. Ser att du ligger i med träningen,visst är det kul när man ser framstegen,ska bli kul att se er i fårhagen igen,låter som ni har kommit långt,jättekul.
    Ha det gott / Kram från oss

    SvaraRadera