tisdag 9 juni 2009

Mycket nu....men snart lång semester

Tiden bara rinner iväg, känns som jag inte hinner något alls. Eller så kanske jag har för mkt att göra, vad vet jag.

Troll och jag var i väg på den årliga valpträffen på Kronbacken. Vi startade färden mot värmland redan på torsdagen. Mötte upp Lena-Gubben-Spot i Eskilstuna. Roligt att ha lite fika sällskap under vägen. Väl framme var det vallning på schemat för oss. Vi vallade både torsdagen och fredagen innan dom andra anlände. Fredag kvällen var vi åskådare på Kils BK där det var lydnadtävlingar. Passade på efter tävlingarna att träna lite lydnad. Det lilla Trollet gick strålande bra. Kanske blir det någon start i sommar i klass 3.

Lördag fm var vår grupp i fårhagen, roligt att se Trolls syskon jobba med fåren. En som utvecklats mkt fint var Jezz. Pia har inte haft det lätt, men med sin envishet lyckats få till det riktigt bra nu.

Em lördag var vi på Kils BK och tränade lydnad. Vi hjälpte varandra med lite kommendering och lite tips här och där.

Söndagen delade Ulf in oss i grupper så vi kunde jobba tillsammans med att ge varandra tips och råd. Roligt att se dom andra hundarna jobba, och även se hur andra förare jobbar med sina hundar.

Em var det tillbaka till fårhagen. Körde igenom en bana med en lite för het Troll.

Förra veckan på fredagen började våran IK 2 kurs hos Peter N. Vi gick igenom Look Back, dolda dubbel hämt samt långa fråndrivningar där vi inte får gå med. Look back har vi redan börjat nosa lite på, så det var inga konstigheter för Troll.
Det första dolda dubbel hämtet gick riktigt bra, inga problem att styra Troll på långa håll, även fina upptag sa dom som höll fåren. Andra gången ville ha inte riktigt släppa och gå ut till vänster för det stog får i en fålla vid vänster skicket. Men till slut löste sig det oxå.
Den första fråndrivningen gick lite väl fort med dom springiga "antiloperna" eller var det så kallade får. Men även fast det går fort så är Troll fortfarande styrbar och tar kommando. Andra rundan gick strålande. Lite har vi att jobba på då Troll inte alltid vill släppa i draget. I bland en fördel och i bland en nackdel......
Ja, allt ska inte var lätt.
Kursen slutade kl 21.30, hemma vid 22.30.

Upp 06,00 för färd till Hedemora Ivarshyttan för en heldags träning med Marie-Catarina-Helen.
Varierande väder kan man lätt kalla det.

Vi fick till många fina träningspass , med fokus på att vara lydig på andra sidan fåren. Inte för att Troll gör några dumheter men han är inte helt loss i skallen när han är på andra sidan. Även långa fösningar passade vi på att köra. Vid delningen och fålla ser man att han inte riktigt vill släppa till vänster. Snygg flankering men inte riktigt släpper trycket från fåren. TRÄNA TRÄNA TRÄNA. Skam den som ger sig, och envis är jag....

Till helgen är det först IK 2 kursen på fredag kväll då vi ska forstätta med dubbelhämt och gå igenom sortering, och på lördag morgon är det Silverstaven som gäller. En lagtävling mellan Södra dalarna-Sörmland-Mälarmården. Bra tillfälle att få träna bana.

Nu är det bara en kurs kvar denna vecka, sedan går jag på semester i 8 veckor from midsommar. Kommer ha lite privatträningar och ett läger på landet i Kopparberg i sommar.

Sommaren kommer säkerligen gå i vallningens tecken då jag bokat in en hel del tävlingar och träningar. Kommer även ha träningsfår på landet.

Ha en bra vecka!!!

3 kommentarer:

  1. Ja,kul å ha deg her!!!!

    og det blir mycket trening på deg i sommer,skjönner jeg!med 8 veckors semester!det vil jag også ha!Vi ses!

    SvaraRadera
  2. Ja,han är fin ditt lilla vall-Troll :)
    Låter härligt med alla fina vallpass.
    Efter era 8 veckors semester,bosatta i fårhagen,oj,oj,vad skickliga ni ska vara sen.

    Ha de gott & pussa Troller :)
    Kram från oss

    SvaraRadera
  3. OJ, vad härligt med 8 veckors semester i fårhagen. Du är såå duktig och ambitiös i ALLT du åtar dig!!!!

    Ha en skön sommar!

    SvaraRadera