lördag 13 juni 2009

Knäpp-galen-fanatiker???

Fredag kvällen i ösregn tillbringade vi i fårhagen hos Peter N då vi hade andra gången på IK2 kursen. Är man smått galen som utan tvång tillbringar 6 timmar i ösregn i en fårhage.
Vi tränade bana. Nyttig träning då man är tvungen att hela tiden köra mot utsatta punkter. Denna träning stog jag kvar vid pinnen hela tiden, men usch vad svårt det är att se hålet i grindarna på crossen. Bana flyttades så draget förändrades under träningens gång. Troll skötte sig bra tills sista rundan, då han tappade hjärnan. Men efter lite snack om hur man lyssnar och inte kör sitt eget race, så gick han galant.
Lördag morgon upp innan 06,00 för färd mot Hedemora där Silverstaven gick. En lagtävling mellan Sörmlands vallhundsklubb-Mälarmården-Södra Dalarnas vallhundsklubb. Denna långa dag gick i regnets tecken. Vi körde IK1, Troll gjorde många bra saker som han inte visat förrut. Hundarna såg inte fåren i hämtet från stolpen, Troll gick ut till vänster mkt fint med bra djup och satte igån fåren fint, men vi tappade linjen då jag inte skickade tillräckligt höger i draget. Troll Jobbade på fint i draget, inte bara sog och höll fåren som han kan göra, utan tittade på tackorna och gick med hela sin pondus. Där tror jag han växte en hel del i sitt arbete med fåren. Fråndrivningen lugnt och fint och helt öppen i huvudet hela tiden. Tyvärr tog tiden slut vid fållan eftersom det gick en del tid när Troll jobbade fåren i draget på framdrivningen. Men jag är supernöjd med våran runda, då det var saker som vi genomförde som vi inte klarat förrut och att Troll var lugn hela tiden. Det behövdes verkligen då fåren inte hade så stort förtroende får hunden. Absolut inte något fel på fåren, men ganska svåra då dom bestämt sig för att sticka i draget.

Vad jag vet så är det bara hund och häst folk som står ut med hällregn flera dagar i sträck. Men vad gör man inte då man är lite av en träningsfanatiker.

Ett stort Grattis till Kerstin och Learke som gått till final på lydnads SM. Vi håller tummarna för er i finalen på söndag.

2 kommentarer:

  1. En jätte fin runda av dig och Troll.
    En kommentar jag hörde när ni gick var: Duktig hund - Smart förare.
    Stämde bra, tycker jag. Tack för hjälpen och sällskapet uppe vid sorteringen. / Heléne o Lexa

    SvaraRadera
  2. Oj,va kul!!!

    Men ja,Monica,det er ikke lett å se grindhålet på crossdriven!!!
    Kul,at lille Trollungen är duktig!!Og smart förare??Hmm,haha!Duktiga är ni båda 2!!
    Og lille Laerke da,med en 8 plats,vilken prestasjon!!!!

    SvaraRadera