tisdag 12 maj 2009

Valldagar

Vad ska man säga, 3 dagar med vallning på schemat.

Jag och Catarina började i fredags kväll hos Peter Nilsson med en genomkörare i långa dolda hämt i spöregn.

Man kan inte säga att fantasin tryter hos Peter. Vi fick order om att göra ett 200m hämt med sne framdrivning, sedan var det 2 fråndrivnings linjer, en på crossen. Troll stannande kort och ville inte ta mina vänster kommandon, så framdrivningen blev väl inte som vi tänkt, men fråndrivningen gick lysande.



Nästa uppgift var att skicka på ett hämt med dolda får på ett avstånd av ca 350 m. Modiga lilla Troll gjorde det bra. Ny uppgift var att gå upp för en backe och skicka på ca 500-600 m. Fick bara skicka vänster, och där stog får i en fålla efter ca 250m, Trolll ville in bakom fållan. Men jag lyckade få honom att gå på ett fram kommando och släppa fållfåren för att sedan skicka vänster igen. Kan ni tänka er att öronvax Troll lyssnade på alla kommandon på ca 500 m håll. Han är strålande. Nästa skick var från en kulle fram till en glänta och sedan in höger i glänt öppningen för att runda fåren som stog på nästa lilla äng. Strålande jobb av den lilla Troll.

Genom sura av allt regn, fortsatte färden mot Hedemora.

Lärdag morgen mötte jag upp Catarina, Marie och Jenny för 2 dagars vallträning i Ivarshyttan.

Underbart kuperat landskap med mkt bra får. Tränade på upptag i drag, där Troll gärna låser sig för att bara hålla fåren. Dolda hämt kunde vi även träna på då träningshagen är mkt kuperad. Satte upp en bana där vi tränade linjer i fråndrivningen, även fållträning och delning blev det. det lilla Trollet släppte inte ordentligt i vänster flankerna vid fåll och delningsträningen. Mao blev det lite teknik träning oxå.

2 underbara dagar med otroligt bra träningspass. Fick fram många bra och mindre bra saker som vi tränade på. Alla hundar och säkert förare var ordentligt möra efter dessa dagar.

Ser fram emot nästa träninghelg som är om några veckor.

2 kommentarer:

  1. Wow vilka vyer !
    Och vilka hämt & övningar ni tränat,super duktiga ni är.Förstår att ni var rejält möra efter helgen men säkert helnöjda :)
    Mycket hundprat kan jag tänka mig,kanske läpparna var lika möra dom & halsen torr,ha,ha,ha......
    Ha de gott / Kram från oss

    SvaraRadera
  2. Ja,dette så ut som superfin träning!!Blir lite avundsjuk,skulle behövd sådane träningshager jag med!!Härlig med en slik hundhelg!!

    SvaraRadera