måndag 18 maj 2009

Intensivt läger

5 lägerdeltagare med hundar samlades í fredags i Kopparberg där jag förlagt årets första läger. 3 gamla elever samt 2 nya, som kom ända från Sundsvall.
Alla var mkt ambitiösa och ville få nya tips och infallsvinklar i sin träning.
Wilda tränar hopp
Innehållet i detta läger var lydnad-spår-uppletande. Full fart från morgon till kväll.
Roligt att se utvecklingen på attityden och viljan att jobba under dessa 3 dagar. Alla hundar gjorde mkt fina skogsarbeten, där man såg en fin noggranhet och intensitet i arbetet. Med små tips såg man att arbete blev ännu bättre.

Anne och Sassa tränar stegförflyttningar

Lydnadspassen arbetat alla med dom momenten som dom själva vill ha tips med. Wilda var ett bra exempel på vikten av en bra belöning, hon fick en mkt bra arbetsattityd med hjälp av en paté som Anne köpt på ÖB. Hel suverän belöning för Wilda som provade hela sitt register med moment för att få sin belöning. Bara Susanne har en bra belöning så väljer Wilda att jobba med Susanne istället för att göra andra saker.

Anne fick rådet att Sassa på platsliggningen skulle ligga i aktivitet mot en belöning, det gjorde susen för den lilla damen som låg lugnt och fint ner med huvudet. Anne har mkt att jobba på med Sassas låsningar mot koner och belöningar. Sassa är en härlig tjej med mkt fart. Men ibland är matte lite för snäll....

Ellie tränar apportering
Seff är en stor härlig schäfer hane på 13 månader med fin attityd, men behöver träna mer uthållighet. Matte Ylva hamnar lätt i belöningsträsket. Varför gå mer än 5 meter i fria följet när det ändå kommer en boll???? Ylva fick till bra träning på uppletandet med Seff, då han förrut tappat viljan att fortsätta leta när han hittat någon sak. Utan problem, forsatte han hämta sak efter sak. Roligt!

Ellie har en fin attityd, men kan vara besvärad av störning på nya platser. Eva har gjort ett jätte jobb med henne, då hon nästan blev apatisk på nya platser förrut. Under lägrets 3 dagar började Eva och Ellie med länkning av momenten för klass 1. Fin uthållighet och attityd i momenten.

Ylva och Seff tränar kontakt
Den yngsta lägerdeltagaren var endast 13 veckor gammal. Gangsterkillen Knut börjar nu förstå sambandet att göra något för att få sin belöning. Matte Jennie som ringt helt hysteriskt och sagt att Knut aldrig kommer lära sig ligg, gör efter dessa 3 dagar ett perfekt ligg på kommando. varför ha så bråttom.....
Knut tränar rutan
Även god mat och mkt hundprat hann vi med på dom få lediga stunderna som var.
För mig var det en bra grupp människor och hundar, som hade viljan att ta till sig mitt tänk att träna hund. Det finns miljoner sätt att träna sin hund, man kan inte säga att något är rätt eller fel. Det vikigaste är att det känns rätt för föraren.
Även Vanja fick var med som lägerhund, då Jennie lånade henne i skogsarbetet och uppletande. När Jennie gick ut i skogen för att lägga ett kort spår till Knut, satt Vanja på lurpass i bilen. Så fort Jennie kommit tillbaka hoppade Vanja ut genom bilrutan och sprang och hämtade leksakerna i skogen. Hon var säker överlycklig att få vara med på lägret.
Träna på nu, och ha en bra sommar!

Nu är det bara att ladda om inför lydnadslägret i juli.

2 kommentarer:

  1. Trodde jag hade köpt en helt startklar BC!! ;) takc så jätte mkt för en bra helg, å alla goda råd å tips.//kram från oss

    SvaraRadera
  2. Vill också tacka för en jättebra kurs. Vi har tränat uthållighet och nu kan vi väl inte gå 100 m med attityd men kanske 25 :) Zeff verkar förstå att han ska anstränga sig mer, men han ser bara förvirrad ut när jag vänder honom ryggen och leker med bollen själv. Inte visste jag att hon var intresserad av den :)
    Vi kommer tillbaka senare i sommar!

    SvaraRadera