onsdag 13 augusti 2008

Träning Träning Träning


Träningsfanatiker som jag är, så har det varit mkt lydnads och vallträning under veckan.
I måndags åkte vi till Anette och vallade. Troll skötte sig fint. Det var mkt spring i fåren, det klara Troll av mkt bra. Tappar inte huvudet. Sticker fåren löser han det fint när jag skickar ut honom att hämta eller stoppa dom. Fin koncentration hela tiden. Anettes Dido har fått en bättre koncentration och blivit mer lyhörd. Ser ut som Anette fått tillbaka vallgnistan.

På måndagskvällen körde vi ett lydnadspass på fotbollsplanen. Härlig attityd, och mkt jävlig, precis som jag vill ha det. Gör många fina saker i momenten.

Tisdagen träffade vi Susy på SSBK. Susy kommenderad igenom oss i 2.an. Kändes bra, men nu vet jag vad jag missat på att träna. Troll blir störd i fjärren av att någon står bakom, syndes väldigt tydligt. Bra, då har vi något att träna på. Körde fjärren med Susy bakom ett antal gånger. "Och tänk, när man gör fjärren snyggt och snabbt, så kommer det en boll farande. Inte värt att tänka på den där konstiga människan som står bakom, om man ska missa en kampboll såg det ut som Troll tänkte". Vad konstigt även husse fick stå bakom när fjärren tränades på kvällen. Snyggt jobbat av Troll......

Efter SSBK åkte vi och vallade hos Marianne Ericsson i Tungelsta. Vi började med att stå och hålla fåren när det var en hund som skulle ut och göra ett hämt. Troll är superduktig på att ligga och hålla fåren. Sedan tränade vi på med den vanliga grundträningen på cirkeln, samt fösningen. Troll mkt samarbetsvillig och lyhörd. En fröjd att valla med honom nu, allt går så lungt till i vallhagen.
Rätt som det var när det var en annan inne och vallade fick en av tackorna för sig att hon skulle attackera hundarna. Dom försökte med olika hundar att få henne att sluta, men tyvärr gick det inte att fortsätta valla på flocken. Men vi hann iallafall med ett bra träningspass.

Idag är det veterinärbesök på schemat, och lite vila tror jag.

Ha det gott /// Monika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar