fredag 22 augusti 2008

Klar med 2:an

Undra om det är så att jag ska fortsätta att efteranmäla mig till tävlingar. Det verkar funka bra. Efteranmälde till den trevliga lilla klubben Strängnäs Lokala Kennelklubb. Färden till Strängnäs i ösregn var inte trevlig. Tävlingarna började kl 18 med Elit hundarna. Susy med sin 9 åriga rottis tik startade eliten så henne ville vi se. Men tyvärr så är Chezz skotträdd, så med en skjutbana i närheten så blev det en tävling med mindre bra attityd för dom. Susy stöttade sin hund på ett mkt bra sätt och lyckades ta sig igenom programmet med 277 poäng.

Våran start blev i mörkret närmare 21. Vi startade med en lugn platsliggning, dk vid uppsättandet, något jag måste börja träna på. Har bara tränat på stabiliteten i platsliggningen.

Mitt härliga Troll blir som en showhund när det är tävling. Verkar gilla att visa upp sig. Härlig attityd, med mkt fart och fläkt igenom hela programmet. Fin attityd i fria följet, lite för taggad i språngmarsch, skuttade som en kängru. Domaren tyckte inte om att han vände i luften i alla ingångar i fartmomenten. Men heter man Troll och det är full fart så öronen står åt alla håll och kanter så bjuder man på dom detaljerna.
Vi avslutade med en 10 på fjärren, vi har tränat på att ha någon bakom och det funkade.

Slutresultatet blev 180 poäng och en uppflyttning till 3.an
Det är så härligt att han visar sådan samarbetsvilja och attityd på tävling.

Så nu är det bara att börja med 3:ans moment. Vi har redan börjat nosa på många av momenten, men nu känns det mer motiverat att tänka fram mot ett nytt delmål i lydnadsträningen.

Ha en bra helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar