söndag 31 januari 2010

Socialisering på hög nivå

Nu har Qliff varit med på sin första vallkurs. Igår kl 06,00 styrde på bilen mot Fagersta och Bråfors fårhus. Ett härligt gäng "vallnördar" skulle få sig en omgång av Peter Nilsson.
Qliff sov hela vägen upp i bilen. När vi kom fram var det över -20, fy fasen vad kallt. Men vad gör man inte för att få valla lite. Började med genomgång i fikarummet. Qliff kliver in i rummet med stort mod, som om han alltid varit där. Sedan var det dax att börja träna praktiskt, då fick Qliff vara kvar i värmen i sin bur. Han tog hela dagen med ro, då han sov i stort sätt hela tiden utom när blåsan skulle tömmas. Otroligt trygg valp, som tar allt med ro.
Efter kursen åkte jag med Catarina hem till Norberg för lite snack och mat när man ända var i trakterna.
Catarina trodde att hennes Sam 12 veckor skulle bli hårdhänt med Qliff, men det visade sig att dom var väldigt jämn starka. Det var så häftigt att se deras språk i leken. Kortfattat kan man säga att Qliff har en otrolig kroppskontroll för att vara 8 veckor samt att han bangar inte för något. Han är verkligen som en liten köttbulle mot vad Sam är som har lång ben och är mer finlemmad. Många brottningsmatcher blev det under kvällen, efter sista ronden stog det 1-1.
Vi han även med att äta en god kycklinggryta med smultron och glass till efterrätt.

Tusen tack Catarina för den middagen. Du kommer bli den nya tv kocken...

Efter en sådan lång dag är det skönt att ha en valp som sover hela natten.

Lite nya bilder från nu på morgonen. Troll och Qliff har funnit varandra, dom leker och brottas mest hela tiden. Qliff verkar vara outtröttlig....
Med blandad skräck, eller är han galen....
Var är Qliff???
Den här tar du inte....
Lugnet före stormen

Vanja tycker mest att Qliff är i vägen, så än så långe är hon bara med och uppfostrar....




2 kommentarer:

  1. Tusen tack för i går. Det var roligt OCH nyttigt. Vad cool han verkar den lille. Verkar som om han finner sig i alla olika miljöer och händelser.
    Utforskar, testar möjligheter och sover. Utan minsta antydan till oro. Det blir något att bita i det! Ha det gott!

    SvaraRadera
  2. Ja, vad kul det var igår. Och vilken liten tuffing du har fått hem:) Ha, ha, det där med nya TV kocken var att ta i:) ha, ha, ha, ha
    Kram Catarina

    SvaraRadera