måndag 11 april 2011

Vallnings säsongen är nu här!

Nu äntligen känns det som vallnings säsongen har börjat. Lördagen tillbringade vi med trevliga kurskamrater hos Peter i Lerkulan.
Qliff på promenad i skogen Koncentration
Öronen är bra att styra med
Går även att flytta får lugnt med pondus
Sam har focus på fåren
Roy lerinpackad
Här kommer jag säger Sam

Duschen väntar nog för Sam

Holly
Här gäller det att ha tungan rätt i munnen när man är ung
Åskådare Roy och Troll har koll på om glinen sköter sig...
Ann hjälper Ice
Jag kan flyga tror jag Ice säger
Sly visade fina sidor denna dag
Vårat "gamla" träningsgäng Jenny, Catarina och jag har vi alla unghundar nu. Alla hundarna är så olika till sätt och vallningsstil. Jennys lilla Holly som vi inte sett i hagen förrut gjorde sådan framsteg under dagen så Jenny bara gick och njöt. Catarinas vita fara Sam blev rejält nerplockad förra sommaren. Det gör att han inte riktigt vet vad han får göra eller inte göra. Stundtals har han jätte fin koncentration. Han har mkt naturligt, så allt kommer lösa sig med erfarenhet och rutin för honom.

Qliff som den senaste tiden varit ett litet monster, visade nu en helt annan sida. Koncentration och ett lugn men med pondus. Man behöver inte skrämma fåren har han nu kommit på, för då skrämmer inte fåren honom. Vi trände att han skulle driva fåren mot mig. Vi gick en skogspromenad samt föste på gärdet. Mkt bra träning för honom och mig.

Ann med Ice hängde på och visade att även dom utvecklats under vinter vilan. Nu är det upp till Ann att se till att hjälpa Ice så att fösningen blir lätt för honom.

Jeanette och Sly var med för första gången till Peter. Tror nog att ett och annat ramlade på plats hos Jeanette. Sly är en fin tjej som gör allt rätt bra hon får valla.


Troll och Roy fick köra långa fösningar och hämt. Fina killar som vilat sig i form under vintern.


Sammanfattningsvis ett mkt bra dag som vi kommer göra om.


3 kommentarer:

  1. TACK för att vi fick hänga med:) Vallning är ju otroligt roligt, fick verkligen mersmak...
    Kram

    SvaraRadera
  2. Härliga bilder.Ha det så gott

    SvaraRadera
  3. Ja, fina bilder! Kul att se alla hundar under dagen och roligt gäng människor:) Måste lära mig att se problem som utmaningar!! Allt blir ju mkt roligare då......Tack för en kul dag ändå, och vi ses på tisdag!!

    SvaraRadera