måndag 26 april 2010

Tränings turné

Inga tassar i marken..
Kolla tyngdpunkten på " pittbullen "

Var börjar man? En intensiv träningshelg med Catarina och dogsen. Vi möttes upp på lördagen i Avesta för att träna lite lydnad med Sam och Qliff. Det vi kom fram till är att det behövs mer störningsträning och ut på nya platser med grabbarna. Fortsatte sedan färden mot Stora Skedvi (Hedemora) för vallträning hos Ewa Samelsson. Där var redan Héléne med Lexa på plats. Fick till bra träning på mkt fina får. Nöter vidare på att Troll inte ska stanna kort i hämtet, eller bli för vid. Fin fråndrivning där han känner av avståndet och tempot mkt bra. Tack Ewa för att vi fick komma!!!!! Roy kämpade på med fråndrivningsträning och rena flanker, han har verkligen utvecklats sedan förra säsongen. Efter 5 timmar i fårhagen begav vi oss hem till Catarina i Norberg för en sen middag med tillbehör. Helt slut i skallen blev det en tidig kväll på kudden. Troll kollar så Roy sköter sig i hämtet
Qliff sköter fråndrivning lugnt och snyggt
Om jag rundar in i hörnet, går ni ut då???


Qliff i sin koncentrerade stil


Nu "puttar" jag upp er i hörnet


Fina koncentrerade Sam





Lite koll måste Sam ha på fåren


Söndagen startade vi med lite lydnadsträning i Avesta, fortsatte där vi slutade dagen innan med belöningsteknik och störningsträning. Som vanligt kan jag inte låta bli att ge Catarina lite läxa till nästa gång vi ses. Qliff kampade så tänderna och blodet sprutade ur munnen. Helt oberörd av att tänderna lossnade.



Sam fint Fritt Följ, med bra attityd


Undra vad Qliff och Troll tittar på????


Fortsatte sedan vidare till Anna-Karins fårhage för vallträning. Catarina börjde med att träna fråndrivning med Roy, häftigt att se hur han tog tag i fåren och bara gick. Troll fortsatte med hämt träning. Fick till några bra hämt där han gick hela vägen upp till kl 12. Fina marker och bra får gjorde att vi kunde träna på det som behövdes.


Kronvallaren Rolf-Sture och Kronvallare Qliff möttes i en puss...


Skitgrisen Roy..


"räkan" Sture...


Hej och Hå! Här går det undan för Lexa


Kan man kalla en koncentrerad Roy


Dom är mina säger Roy


Helgen avslutades hos Peter Nilsson med 3 timmars privatlektion. Vi började med att släppa Sam och Qliff på fåren. Häftigt att se Sam som började med att vara smått galen till att börja balansera fåren i högsta koncentration. Catarina kommer säkerligen få många roliga stunder med Sam i fårhagen.




Qliff gick in i fårhagen med hög koncentration, började med att bara gå med fåren. Så småningom försökte han hålla ut mot staketet för att putta ut fåren som stog i ett hörn. Några gånger rundade han fåren. Qliff är en cool kille med hög koncentration som behöver jobba hela tiden, inte stå och hålla fåren. Han har naturliga fina rörelser. Ska bli roligt att få träna en helt annan typ av hund än vad Troll är.




Sedan var det dax för Roy och Troll att få sin "Peter" utmaning. Här gällde det verkligen att ha hunden loss i huvudet och lita på oss förare. Svårt att beskriva vad vi gjorde men roligt var det.




Efter det vallpasset var både hundar och Jag och Catarina slut i huvudet efter att ha hållt igång i 2 dagar med träning på olika platser.




Men vilken givande helg det varit för mig och hundarna




Nu laddar vi om inför Hedemora helgen i maj.

6 kommentarer:

  1. Vilken härlig ni måste ha haft!! vilka underbara bilder!! kram från Jennie&knut

    SvaraRadera
  2. Härliga bilder. Tycker, när jag ser korten på valparna i hop att skillnaden inte är så stor. Kan det vara så att färgerna spelar in hur ögat uppfattar? Eftersom jag är stor själv vet jag att svart förminskar. Ha det bra så ses vi snart igen.
    Jobbar hårt på att få ledigt båda Hedemora-dagarna / Heléne o Lexa

    SvaraRadera
  3. Härliga bilder! Ni är välkomna tillbaka om ni är träningssugna. Det finns en märklig bild av Troll i min blogg.

    SvaraRadera
  4. Oj,oj vilken helg...... vad mycke vi hann med ändå!Måste läsa allt igen!
    Hade helt glömt läxan, vi börjar nu. LOVAR!
    Vi hörs o ses!
    Kram Catarina

    SvaraRadera
  5. Wow.....vad mycket kul ni hunnit med :) häftigt.
    Förstår att ni fick härliga utmaningar av Peter :)
    Du måste berätta vid något tillfälle.
    Ja,ingen hund är den andra lik i träningarna = kul & utmanande eller hur :)
    Kram från oss

    SvaraRadera