fredag 2 april 2010

Kalas med fåren..

Qliff firade sin 4 månaders dag med att valla i fårhuset i Bråfors. Egentligen var det Trolls kurs, men lill "skiten" fick hänga med för lite passivitets träning och "putta" får några gånger.

Som vanligt en givande kurs dag för Peter Nilsson. Delningsträning och Peterbanor.

Peter gjorde 7 stationer som Jag och Hélene fick utföra i olika ordning av stationerna. Bara det att komma ihåg sin egen bana gjorde att man var tvungen att lägga på koncentration och focus.
Troll jobbade på bra, några gånger "gissade" han var han skulle röra sig. Kommer jobba vidare med att få ett flöde i hans rörelse, inte tänka själv. Troll är en klippa på att hålla upp fåren i delning och singling.

Qliff fick även han gå in till fåren. Häftigt att vara så liten och ha sådan koncentration som han har. Det känns om att köra en radiostyrd bil men joystick. Rakt fram-höger-rakt fram vänster. Han släpper så fint i sidorörelserna och nästa sekund går han rakt på fåren. Qliff är en cool kille som har stenkoll på alla fåren...

Nu hoppas vi att snön smälter så jag kan börja träna Troll på stora ytor. Vi längtar.....

Har även hunnit med att få en fin påskpresent, då jag hade blytyngder i höger foten då jag körde till landet i onsdags. 2000:- fattigare.....men poliskåren i Lindesberg fick nog en fin påskmiddag....

Ha en bra Påsk!

3 kommentarer:

  1. Troll OCH du var verkligen superduktiga och den lille sååå himla läcker att se på. Tänk att det "bara" finns där. Hur gick det med filmen??
    Kul att se övriga deltagares framsteg också. Otroligt vad det händer mycket och snabbt i en hunds utvecklig om den bara får tydliga instruktioner och lyckade resultat. Hoppas du får en bra men något billigare avslutning på påskhelgen. Ha de gott / Heléne o Lexa

    SvaraRadera
  2. Skoj att lillen visar vallintresse också! :) Måste vara roligt att börja om nu när du har kommit så långt med Troll. Vi ska upp till Peter om ett par veckor, ser verkligen fram emot att komma igång igen. Men nu är det snöfritt i vår hage, så vi har smygstartat lite :))

    Ha det gott!
    Pia

    SvaraRadera
  3. Tråkigt med bötern.... :-(

    SvaraRadera