måndag 20 april 2009

Privtträning

Jennie ochEva var idag hos mig och tränade. Det är så häftigt att se Ellie nu mot när hon började träna för 1,5 år sedan. När hon började kunde hon över huvud taget inte ta kontakt. ALLT störde henne. Kunde sitta hur länge som helst och bara titta frakt fram. Nu skulle hon aldrig släppa kontakten vid störning. Även gamla hundar går att lära om.
Bra jobbat Eva!
Ellie Ellie mot rutan
Toppborders Knut
Jennies lilla Knut är en häftig BC på 10 veckor. Han har verkligen förstått att om man gör något så vinner man sin belöning. Super duktig på att leka/kampa i alla störande miljöer. Har bara fokus på Jennie vid träning/lek. Om Jennie tar tillvara på det hon har så kommer det bli mkt bra. Man ser att dom verkligen har roligt tillsammans.
Knut i inkallning
Själv har jag varit och tränat vallning idag. Det är en fröjd att valla med Troll. Vi tränade delning och föste runt med den delade flocken. Tränade att Troll skulle gå runt flocken vi jobbade på och inte ta ihop hela flocken. Han är verkligen super duktig på att inte tappa flocken som vi jobbar på. Sedan skickade jag ut hon så hans skulle hämta den andra flcoken så vi arbetade på hela flocken igen. Även visslorna höger och vänster träna vi på för fullt med.
En bra dag i solskenet i fårhagen.

2 kommentarer:

  1. Hahah, de kommer att bli bra!! de e verkligen så roligt att träna! tack för all hjälp//kramar från oss

    SvaraRadera
  2. Vad roligt att det går så bra med Trolls vallning. Du/ni är så otroligt duktiga.
    Det blir alltid så långt mellan gångerna, men jag hoppas att vi ses snart igen.
    Kram Terese

    SvaraRadera