måndag 23 februari 2009

Intensiv helg

Börjde lördag morgon med färd till Galltorp, där det var valltävlingar. På plats var redan Heidi och Lena. En kylig lång dag blev det, med mkt intressant och lärorik. Heidi med Emma gjorde en strålande runda tills dom kom till fållan. Så blir det när man går och tänker på vad man ska äta till middag. Ja, ja Emma hade en härlig stil med ett kraftfullt lugn, som gjorde att det säkert var dagens snyggaste fråndrivning. Efter tävlingen fortsatte färden till Eskilstuna för övernattning hos Lena och Gubben. Tusen tack! Hundarna fick en härlig promenad på flyfältet där Emma och Troll hade kapplöpning. Gubben och Troll hade små dominanslekar, som både skötte bra. Båda är dom sunda trygga grabbar som inte behöver gruffa med andra. Kvällen avslutades i Lenas soffa med god mat och ett glas vin innan ögonen föll ihop. Upp tidigt på söndagen i snöväder för vallkurs i Glanshammar med IK1 gänget som tränar för Peter N. Vilket mottagande av Ann-Charlotte som äger gården och fåren, kaffe och frukostbröd innan vi gick ut i fårhagen.

Aska
Denna kursdag stog det delning och maltezerkors på schemat. Fåren hade mkt respekt för hunden med inte för oss människor, så dom blev mkt klistriga. Det gällde att försöka ha dom igång hela tiden. Svårare sagt än gjort. Otroligt nyttiga att träna på, säkert sådana får man kommer träffa på om man kommer ut och tävlar. Även maltezerkorset svårt där det gäller att inte fåren klistrar och hunden inte tänker in i flankerna, utan arbetar på linjen, fåren ska även här vara i rörelse hela tiden. Alla lyckades vi få igenom fåren någon gång. Dagen avslutades med ett kort hämt och försök att dela, min plan var att bara ha fåren i rörelse och att Troll skulle arbeta på linjen. Det är så otroligt lärorikt att stå och titta på dom andra och deras hundar. Tack tjejer för en bra kursdag.


Kronvallaren Gubben
Gränsvallaren Ringo
Roy

Dagen avslutades med samma generösa gästvänlighet av Ann-Charlotte. Hom bjöd oss på Köttsoppa och smörgås innan hemfärden. Tusen tack!
Hemfärden var ganska jobbig då det var halt och snöoväder. Men hem kom vi.
Ligger nu däckad i feber och halsont.
Ha en bra vecka!




3 kommentarer:

  1. Jösses vad ni är aktiva! :)
    Och duktiga vill jag lova. :) :)
    Fina bilder och härligt väder.
    Kram Terese, Trixa & Molly

    SvaraRadera
  2. Ja,vad gör det att vädret pendlar mellan - 14 till 0 grader,är man tokig så är man,men oj så rolig helg vi fick & våra fina pojkar var så duktiga med varandra.

    Tack snälla du som fixade med mig på kursen.Idag var vi till Agdala & vallade.

    Stackars dig som ligger nerbäddad & sjuk,krya på dig.
    Kram från oss /

    SvaraRadera
  3. Det skulle vara kul att få träffa din Troll. Såg att du varit i Glanshammar, synd att jag inte visste då hade jag kunnat åka dit och kikat på honom. (om du nu vill visa honom?) Hör gärna av dig om du är i Närketrakterna nån gång.

    SvaraRadera