fredag 17 oktober 2008

Vallträning


Har i veckan varit hos Karin Mörling på vallträning. Det var Anne m Tonic, Anette m Dido och jag som hade bokat en 2 timmars träning för Karin. Läraktigt att träna för olika instruktörer med olika sätt att se.

Kollade av flankerna och attityden i 25:an. Höger flanken nu mkt bättre, gäller att inte glömma Trolls svaga sida. Kommer säkert alltid att få vara extra observant på höger flanken.


Sedan skulle vi ut på fältet med en flock får och lyckas hålla den kvar eftersom det stog en flock i fålla så det ett ordentligt drag till den flocken. Vi fick inte styra hunden höger-vänster, utan hunden skulle själv känna av var den skulle ligga för att hålla fåren. Nyttig övning! Tänk jag lyckades hålla käften, och låta Troll jobba själv. Några gånger tappade vi flocken när han blev för vid, men snabbt släppte han den nya flocken och fortsatte jobba på våran flock. Härligt att se vilken djurkänsla hundarna har. Ingen vallning på 4 dagar. Vi sticker till landet. Kanske passar på att träna lite lydnad under helgen. Behövs nog om vi någon gång ska komma till start i 3:an.
Ha en bra helg!

1 kommentar: