torsdag 23 juni 2011

Från totalt döv till livrädd

Vad ett åskväder kan förstöra mkt för en hund. Troll har varit totalt döv för alla skott och knallar och buller och bång.
Men efter ett åskväder där hela huset vibrerade och blixtrarna sken i non stop så är Troll livrädd. Och då menar jag LIVRÄDD för minsta lilla åsk knall.
Natten har varit jobbig då det än en gång varit åskväder här i skogen på landet.
Troll har kommit på att buren är en bra plats att gömma sig i. Skönt för då river han inte hela huset som han gjorde förra gången det var åskväder.
Qliff och Vanja fattar inte vad Troll håller på med som skönt är.

Tänk vad lite som kan förstöra för en hund.

Skönt nu när man har fåren på gården då man bara kan kliva ut och valla hur många pass som helst en dag. Nu är det mängd träning för lilla Q som gäller.

I veckan har det varit en privat elev här i 2 dagar som fått knugga sina geniknölar i både lydnad och vallning. Nu hoppas vi formtoppen infinner sig i kväll då det blir debut i lydnadsklass 3.
Vi diskuterade även lite hur man kan göra i vardagen för att få en bra relation/samarbete med hennes valp. Häftigt att se en valp som får en bra förklaring som sedan förstår att det lönar sig att samarbeta.

Formtoppen kom...nu är Jeanette och Sly ELIT ekipage! GRATTIS!

Snart midsommar då blir det god mat och mkt träning.

Ha en bra midsommar!

5 kommentarer:

  1. Bästa Monika!!! Tack vare dig höll det! Tack för att du finns! Ha en HÄRLIG midsommar utan åska! Syns snart igen för vallning = taggad:) STOR KRAM från oss

    SvaraRadera
  2. Agnetha, Hasse, Cayo, Tella25 juni 2011 kl. 16:41

    Skit med åskväder. Borde utrotas ... Hoppas vi slipper det nästa vecka ...Ser fram emot vallningen! Och GRATTIS Jeanette!

    SvaraRadera
  3. Tack ännu en gång för en fin midsommar! BÄST!! Ska minnas den när det är som kallast och mörkast i vinter, och överleva.... Visst åskar det hos er så gott som hela dagarna nu mer. Troll kommer snart att tycka det är konstigt när det inte åskar. Ha, ha! Resten av flocken med!!
    Jag kan intyga att det är mängdträning som gäller för Q! Och vilken stjärna han kommer att bli!!

    SvaraRadera
  4. Ja fy vad saker och ting plötsligt kan ändras, stackars Trollet :(...

    Ha en riktigt go sommar i skogen, det låter som ni kommer ha det riktigt bra allihop =)..

    Hanna & Kakan

    SvaraRadera
  5. Nu får du allt uppdatera om eran härliga prestation:) Heja er! Kram

    SvaraRadera